Brandweer en ambulance hele nacht in touw tijdens jaarwisseling

Tot middernacht was het voor de brandweer minder drukker ten opzichte van voorgaande jaren (74 uitrukken in tegenstelling tot 87 vorig jaar). Na middernacht kwamen hier nog zo’n 82 uitrukken bij. Vorig jaar waren dit ongeveer 100 meldingen.

De ambulance was de hele nacht in touw, maar zonder opvallende incidenten.

Veel kleine brandjes

In de hele regio is vooral sprake geweest van kleine brandjes. In Wijchen ontstond er brand in het dak van een woning. De woning is volledig uitgebrand. Daarnaast schaalde de brandweer op voor een vermoedelijke brand op het dak van supermarkt Jumbo in Wijchen. Ter plaatse bleek de rook afkomstig van een cv-ketel. Van een brand was geen sprake. In Tiel was er brand in psychiatrische zorginstelling Pro Persona. De brandweer heeft het gebouw ontruimd en daarbij tien personen naar buiten gebracht. Verder ontstond er in Ewijk een gaslek nadat er vuurwerk in een put gegooid was. Liander heeft dit lek gedicht.

Ruimte voor hulpverleners

De hulpverleners van de brandweer en ambulance kregen tijdens de jaarwisseling 2019-2020 over het algemeen voldoende ruimte om hun werk te doen. In de regio zijn geen meldingen van agressie tegen brandweer- en ambulancepersoneel geregistreerd.

Nieuws