Brandweer Dodewaard behaalt 1e plaats

De Dodewaardse brandweer wist op zaterdag 22 september de eerste plaats te halen bij de landelijke finale van brandweerwedstrijden, ook wel vaardigheidstoetsen genoemd. Uit de 225 deelnemende ploegen mochten negen korpsen uit het hele land in Harderwijk tegen elkaar strijden voor de ultieme eer.

Scenario
Bij deze finalewedstrijd in de klasse TS-HD (Tankautospuit Hoge Druk) moest een fictieve brand bestreden worden. De gesimuleerde brand woedde in een schoolgebouw waar een klasseavond werd voorbereid. De zeskoppige ploeg, onder leiding van bevelvoerder Gerold Spronk, moest 2 vermiste slachtoffers redden en twee vuurhaarden bestrijden in de serverruimte en de liftmachineruimte van de school. In slechts 35 minuten wisten de ploegleden deze zware klus te klaren.

Bevorderen vakbekwaamheid Brandweer
Het doel van deze vaardigheidstoetsen is het bevorderen van de vakbekwaamheid van de brandweermensen. Bij de vaardigheidstoetsen wordt een echt incident gesimuleerd. Daarbij speelt elke ploeg exact hetzelfde scenario. De ploegen worden beoordeeld op tijd en hoe goed en hoe veilig men werkt.

Deelnemers Aan de wedstrijd namen de korpsen (op volgorde van de ranglijst) Dodewaard (1e), Blaricum, Defensie ASK, Elspeet, Huizen, Stadskanaal, Oeffelt, Oud-Beijerland, Asperen deel.

IMG-20180923-WA0018.jpg

Bekijk de facebookpagina van Dodewaard voor mooie foto's en beelden!

Nieuws