Brandveiligheidslessen gaan weer van start

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat de brandveiligheidslessen ook weer van start gaan. De verwachting is dat we dit schooljaar ruim 100 basisscholen in onze regio bezoeken voor een uurtje les over brandveiligheid.

Deze voorlichtingsmethode is twee jaar geleden ontstaan en groeide al snel uit tot een groot succes. Basisschool de Trinoom in Wijchen had in oktober 2015 de primeur en inmiddels worden er vele scholen in de regio bezocht.

Vrijwilligers van de brandweer Gelderland-Zuid geven les aan leerlingen uit groep 6. Aan de hand van een interactieve quiz voeren de kinderen proefjes uit en spelen ze het vluchtspel. Daarnaast krijgen ze een leuk presentje mee en een brief voor de ouders.

De reacties van de kinderen, de leerkrachten en ouders blijven onverminderd positief. Dat is wellicht ook een van de redenen dat het aantal deelnemende basisscholen aan het toenemen is. Bovendien onderzoekt de brandweer Gelderland-Zuid de mogelijkheid om ook de leerlingen van groep 8 te bezoeken. Daardoor ontstaat er herhaling waardoor de kinderen nog betere ambassadeurs zijn voor een brandveilig leven!

 BvL ambassadeur.JPG

Deel deze informatie via:

Nieuws