Brandpreventieweken 2017 van start

De brandpreventieweken hebben dit jaar als thema: Hé doe de deur dicht! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het sluiten van binnendeuren kostbare tijd oplevert om te kunnen vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de verspreiding van giftige rook (de grootste bedreiging bij brand) beperkt wordt. Een simpele handeling als het altijd sluiten van de binnendeuren voordat je gaat slapen, redt levens als er brand uitbreekt. Daarbij is het belangrijk dat rookmelders op de juiste plaats hangen en ook hoorbaar zijn.

Focus op jonge ouders

Dit jaar is er extra aandacht voor alleenstaande en jonge ouders. Te midden van beschuit met muisjes, korte nachten en kraamvisite is brandveiligheid waarschijnlijk niet het eerste waar je als ouder aan denkt. Toch is dit een prima periode om juist iets aan brandveiligheid te doen om je jonge kroost te beschermen. Onder meer door de deuren dicht te houden, rookmelders op de hangen en je vluchtplan samen te bespreken.

Cadeautje voor nieuwe ouders

Ouders die in oktober aangifte komen doen van de geboorte van hun baby. krijgen in het gemeentehuis een speciale 'geboortetas'. Hierin zitten cadeautjes en tips voor de ouders over brandveiligheid in huis. 

Meer lezen over de Brandpreventieweken en de focus op jonge ouders? Ga dan naar www.brandweer.nl/rozewolk

Nieuws