Brandpreventieweken starten met twee geboorteaangiftes

De maand oktober staat traditioneel weer in het teken van de Brandpreventieweken. In het hele land besteedt de brandweer aandacht aan het thema 'Hé, doe de deur dicht!' en richt zich daarbij voornamelijk op jonge ouders.

Bij aangifte baby leuke verrassing
Iedere ouder die in oktober zijn of haar baby aan komt geven bij de gemeente, krijgt een leuke verrassing. Op een paar gemeentes na, krijgt iedere eerstgeborene in onze regio een kraambezoekje van de brandweer en (in bijna alle gemeentes) van de burgemeester. Zij reiken dan een brandweerkoffertje uit, met oa een rookmelder, een slabbetje en voorlichtingsmaterialen. De andere ouders die aangifte doen, krijgen bij de balie een geboortetas uitgereikt. Ook hierin zitten voorlichtingsmaterialen en een aardigheidje.

Eerste aangiftes in Berg en Dal en Tiel
Op de eerste dag van de Brandpreventieweken zijn al 2 aangiftes gedaan. Een in Berg en Dal en een in Tiel. In Tiel wordt geen kraambezoek afgelegd, maar werd de trotse vader wel feestelijk ontvangen bij de publieksbalie waar hij een brandweertas uitgereikt kreeg.jonge vader Tiel.jpg

Op de hoogte blijven van de Brandpreventieweken? Volg ons op de socials!

Nieuws