Brandpreventieweken 2020 succesvol afgesloten

Elk jaar in oktober zijn de brandpreventieweken. Het thema van de brandpreventieweken is dit jaar 'Rookmelders redden levens'. Per 1 juli 2022 wordt het voor alle woningen in Nederland verplicht op elke etage in de gang of hal een rookmelder te plaatsen. Met deze campagne lopen we alvast vooruit op deze verplichting. In deze campagne vertellen we inwoners over het nut en de noodzaak van rookmelders, waar je deze moet plaatsen en hou je ze het beste onderhoudt. Deze informatie is allemaal terug te vinden op www.rookmelders.nl

Inzet op sociale media

Normaal gesproken gaan ambassadeurs van Brandveilig Leven ‘de regio in’ tijdens de brandpreventieweken. Denk bijvoorbeeld aan de schoolbezoeken van vorig jaar of het kraambezoek van twee jaar geleden. Helaas is dat dit jaar door corona niet goed mogelijk. Daarom hebben we dit jaar extra groot uitgepakt op sociale media. We gaven video’s en ervaringsverhalen op Facebook een extra boost. Dit deden we door te adverteren op Facebook in onze regio. Hierdoor bereikten we gemiddeld per bericht 20.000 van onze inwoners!

Andere campagnemiddelen

Omdat we er ons ook bewust van zijn dat niet alle inwoners op sociale media zitten, hebben we ook nog twee andere campagnestrategieën gekozen. In samenwerking met de gemeenten hebben we korte artikelen geplaats in huis-aan-huisbladen met informatie over de plaats en het testen en onderhoud van rookmelders. Daarnaast hebben we een display van brandweervlogger Richard verspreid over bouwmarkten in onze regio. Personeel van de bouwmarkt kon naar aanleiding van de display een flyer met plaatsingsadvies voor de rookmelder meegeven.

Nieuws