Brandpreventieweken 2019 van start!

De maand oktober staat traditioneel weer in het teken van de Brandpreventieweken. In het hele land besteedt de brandweer aandacht aan het thema 'Brandweer zoekt speurneuzen' en richt zich daarbij op kinderen tussen 9 en 12 jaar oud.

Op zoek naar speurneuzen!

De Brandweeracademie van het Instituut voor Fysieke Veiligheid ziet een toename van woningbranden door oplaadbare elektrische apparaten, zoals elektrische steps en mobiele telefoons. In de brandpreventieweken gaan we op zoek naar speurneuzen die weten hoe brand door onveilig opladen van elektrische apparaten ontstaat en daarmee brand kunnen voorkomen. Kinderen van 9 tot 12 jaar worden uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar brandgevaar en het voorkomen van brand. Dit doen ze onder andere door het spelen van de online game via: www.brandweerzoektspeurneuzen.nl

Campagnebeeld.jpg

Gastlessen in groep 6

In Veiligheidsregio Gelderland-Zuid gaan ambassadeurs van Brandveilig Leven op bezoek in groep 6 van de basisschool. Op meer dan 35 scholen geven zij aandacht aan veilig opladen van elektrische apparaten. 

Ook op de hoogte blijven?

Houd dan de Facebookpagina van Brandweer Gelderland-Zuid in de gaten!

 

Nieuws