Bijzondere Koninklijke Onderscheiding Brandweer Beusichem

Op vrijdag 1 juli was het op de dag af 100 jaar geleden dat de Vrijwillige Brandweer Vereniging Beusichem is ontstaan. Reden genoeg om een receptie en een open dag te organiseren, waarbij bij de receptie nog een extra feestelijk tintje kreeg: de Vrijwillige Brandweer Vereniging Beusichem (V.B.V.B.) mocht uit handen van burgemeester Josan Meijers van de gemeente Buren, een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen! 

Op 1 juli 1922 werd door de V.B.V.B. een gemotoriseerde brandspuitaanhanger aangeschaft. Deze werd destijds met een paard naar de brand getrokken. Deze motorspuitaanhanger staat al jaren in het brandweermuseum in Borculo en was voor deze gelegenheid weer in de kazerne van Beusichem gezet. Tijdens de open dag op 2 juni hebben we het span compleet gemaakt en er een Fries paard voor gespannen.

undefined 

Tijdens de receptie die vrijdag gehouden is op post Beusichem op heeft burgemeester Josan Meijers namens de Koning de Koninklijke Erepenning aan de V.B.V.B. uitgereikt. Bijzonder eervol, want deze Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

undefined

De burgemeester roemde de maatschappelijke rol die de vereniging had en nog steeds heeft voor de inwoners van Beusichem en omgeving en benoemde een aantal van deze activiteiten: 

  • Hulp bij de intocht van Sinterklaas voor scholen en inwoners, ondersteuning bij Oranjefeesten als Koningsdag, een waterglijbaan voor de jeugd, een sponsorloop; 

  • Demonstraties op het Marktplein; 

  • Deelname aan regionale wedstrijden, de prijzenkast is te klein; 

  • Tientallen jaren organiseert de V.B.V.B een toneelavond waar veel animo voor was, waarbij ook een toneelavond speciaal voor ouderen- en hulpbehoevenden, inclusief een haal- en brengservice; 

  • Het organiseren van vele activiteiten voor de leden van het korps/de vereniging, bijvoorbeeld de familiedag, brandweerwedstrijden, sinterklaasfeest, kerstdiner, excursies en zeevissen. 

De collega's van post Beusichem zijn er uiteraard heel erg trots op, dat ze de Koninklijke Erepenning uitgereikt hebben gekregen! 

undefined

Deel deze informatie via:

Nieuws