Bereik NL-Alert blijft toenemen

Het NL-Alert controlebericht van 3 juni in Nederland is verstuurd, is door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (78%). Daarmee ligt het bereik flink hoger dan in december vorig jaar, toen 11,1 miljoen mensen (74%) het controlebericht ontvingen. Als je het controlebericht ontvangt, is je mobiele telefoon juist ingesteld.

Uitbreiding NL-Alert
Met NL-Alert word je gealarmeerd over een ramp bij jou in de buurt en ontvang je direct informatie over wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in hun omgeving, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen. Zo was NL-Alert op 3 juni voor het eerst te zien op 1200 digitale reclameschermen. Sinds december vorig jaar worden NL-Alerts ook getoond op vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale reclameschermen.

Informeer en help anderen
Zie je een NL-Alert op je mobiel, een digitaal reclamescherm of vertrekbord bij bus, tram of metro? Informeer en help dan de mensen om je heen. Veel mensen doen dat al, blijkt uit een representatieve steekproef van Kantar Public. De overheid zendt twee keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit. Het volgende NL-Alert controlebericht wordt op maandag 2 december 2019 uitgezonden.

Meer informatie of instelhulp betreffende NL-alert, klik hier

Nieuws