VRGZ en Reddingsbrigade Nederland ondertekenen dienstverleningsovereenkomst

Op 23 september hebben Marijke van Veen en Raymond van Mourik (directeur Reddingsbrigade Nederland) een dienstverleningsovereenkomst ondertekend. Dit deden zij op de Gemeenschappelijke Meldkamer in Nijmegen.

Beide organisaties werken al langer samen. Hulpverleners van de reddingsbrigade Culemborg, Nijmegen en Tiel (verenigd in de Regionale Voorziening Reddingsbrigade Gelderland-Zuid) ondersteunden de VRGZ al tijdens evenementen en oefeningen (bijvoorbeeld Panne 2015). Tijdens incidenten wisten de hulpverleners van beide organisaties elkaar al te vinden.

Onderling communicatie nóg makkelijker
Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt de onderlinge communicatie makkelijker én beter. De reddingsbrigade maakt vanaf nu namelijk gebruik van het C2000 netwerk. Tijdens een inzet kunnen we de reddingsbrigade rechtstreeks aanroepen vanaf de meldkamer en kunnen eenheden van de reddingsbrigade en brandweer onderling communiceren. Ook hebben we coördinatoren van de reddingsbrigade voorzien van pagers. De hulpverlening komt dus nóg sneller op gang omdat wij makkelijker met elkaar in contact staan.’

In geval van een incident op het water kan de Officier van Dienst of een bevelvoerder van de Brandweer de reddingsbrigade laten alarmeren door de brandweercentralist. Andersom kan de reddingsbrigade contact opnemen met de meldkamer wanneer zij assistentie van de brandweercollega’s nodig hebben.

Ondertekening_1.JPG

Gelieerd gebruiker
Met een mooi woord is de reddingsbrigade nu een gelieerd gebruiker van C2000. Aan de ondertekening ging een jaar aan voorbereiding vooraf, waar toe het Veiligheidsberaad de aanzet gaf. De VRGZ is een van de eerste regio’s in Nederland die deze stap zet.

 

 

 

 

Deel deze informatie via:

Nieuws