Ontdek hoe hoog het water in uw buurt komt bij een overstroming

Zestig procent van Nederland kan overstromen. Met de nieuwe website en bijbehorende app 'Overstroom ik?' kunt u op postcodeniveau zien hoe hoog het water komt bij een grote overstroming. 

Op de website www.overstroomik.nl ontdekt u of u in een risicogebied woont én wat u kunt doen bij een grote overstroming: zoekt u in de buurt een veilige plek of vlucht u?

Ingrijpende gevolgen
Nederland is goed beschermd tegen overstromingen, maar blijft kwetsbaar. De zeespiegel stijgt, het klimaat verandert en het weer wordt extremer. Er moet dus hard gewerkt om ons land te beschermen tegen water uit de zee, rivieren en grote meren. Er is ook veel te beschermen: negen miljoen mensen en het hart van onze economie. Een gegeven is dat we de natuur niet kunnen beheersen. Het kan een keer misgaan. Dat kan over honderd jaar zijn of morgen. De gevolgen van een grote overstroming zijn ingrijpend.

Meer weten?
Op www.overstroomik.nl vindt u meer informatie. De app 'Overstroom ik?' is in de App Stores te vinden. Ook kunt u als u vragen heeft bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu

overstroom ik2.png

Deel deze informatie via:

Nieuws