Blusboten Gelderland en Batouwe gedoopt

Op vrijdagmiddag 11 september 2015 zijn de twee nieuwe blusboten gedoopt in de Nijmeegse Waalhaven. In de regio Gelderland-Zuid hebben we twee van de drie in Nederland aanwezige blusboten, omdat dit deel van de Waal een van de drukste vaarroutes in Europa is. Het is traditie dat boten worden gedoopt door een vrouw en met een goede champagne, die tegen de boeg wordt stukgeslagen. Volgens eeuwenoud gebruik brengt dit geluk. 

 

GER_8356.jpg (1)

Onder een stralend zonnetje doopte VRGZ-directeur Marijke van Veen de blusboot Gelderland. En Pauline van Mourik, de jongste vrouwelijke vrijwilliger van Brandweer Gelderland-Zuid (post Tiel), doopte Batouwe. Zij wensten de beide boten een behouden vaart. 

GER_8369.jpg

Voorafgaand aan de doop vond een internationaal symposium plaats over incidentbestrijding op het water. Tijdens dit symposium hield Peter Willems een afscheidsrede over calamiteitenbestrijding op de rivieren in Nederland. De heer Slinkman, burgemeester gemeente Rijnwaarden en voorzitter van de Gelderse Commissie Veiligheid Grote Rivieren, sprak over de samenwerking op het gebied van incidentbestrijding op de rivieren en planvorming op Gelders - en internationaal niveau.  Over de verwerving van de blusboten in Noordrijn-Westfalen vertelde de heer Burchart, hij is Regierungsbrandoberamtsrat (de hoogste brandweerbaas) bij het Ministerium.

 

De doopplechtigheid is te zien in een korte reportage

Beeld: Gersfotografie/Ger Neijenhuizen

Deel deze informatie via:

Nieuws