Hulpdiensten houden op 9 mei open dag in Culemborg

Op zaterdag 9 mei 2015 organiseren de regionale ambulancevoorziening, brandweer, gemeentewerken, politie en de reddingsbrigade samen een open dag in en om de brandweerkazerne in Culemborg, Triosingel 34. De open dag begint om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur. 

Demonstratie jeugdbrandweer
Tijdens de open dag zijn diverse voertuigen en vaartuigen te bezichtigen van gemeente, Avri Rivierenland (afvalverwerking) en hulpdiensten. Het is zelfs mogelijk om mee te varen met de reddingsbrigade. Tevens worden er gedurende de dag verschillende demonstraties gegeven, onder meer door de jeugdbrandweer.

Tent vol rook
Uiteraard ontbreken ook de voorlichtingsstands niet en kunnen bezoekers aan de open dag in een tent vol rook ervaren hoe moeilijk het is te vluchten. Het jeugdige publiek kan tijdens de open dag ook zelf actief aan de slag.

Combinatie met Nationale Molendag
Omdat het op zaterdag 9 mei ook Nationale Molendag is, rijdt er tussen 11.00 uur en 15.00 uur een brandweerauto naar molen Johanna en molen De Hoop in Culemborg.

Brandweervrijwilligers gezocht!

De brandweer grijpt de open dag graag aan om vrijwilligers te werven. 
Bent u tussen de 18 en 40 jaar oud, sportief en woont u in Culemborg? Dan bent u wellicht de persoon die de brandweer in Culemborg zoekt. Grijp uw kans en kom langs! Laat u informeren tijdens de open dag in Culemborg op zaterdag 9 mei.

Deel deze informatie via:

Nieuws