App brandveiligheid ‘Maak je woning brandveiliger’

Op 14 oktober 2015 is de woningcheck-app ‘Maak je woning brandveiliger' officieel gelanceerd. De app neemt gebruikers kamer voor kamer mee door de woning, waarbij hij/zij uitgelegd krijgt hoe brand kan ontstaan en wat men zelf kan doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Zijn alle ruimten in de woning doorlopen, dan kan de gebruiker zijn of haar persoonlijke To-Do-lijst bekijken met tips om de woning (nog) brandveiliger te maken.

Op 14 oktober 2015 is de woningcheck-app ‘Maak je woning brandveiliger' officieel gelanceerd. Onder het motto Brandveiligheid heeft u (letterlijk) zelf in de hand! moet de app het brandveiligheidsbewustzijn van gebruikers vergroten. De app is beschikbaar in de App Store voor Apple-apparaten en in Google Play voor Android. Daarnaast kan de app gedownload worden via de landelijke brandweerwebsite. De app is een initiatief van vertegenwoordigers van een aantal Veiligheidsregio's en is door alle vijfentwintig regio's gezamenlijk gefinancierd.

App.jpg
Brand, u moet er niet aan denken. Of juist wel?
In Nederland zijn er jaarlijks nog veel te veel woningbranden. Soms met alleen materiële schade, maar helaas vallen er ook honderden gewonden en tientallen doden. De brandweer kan er niet voor zorgen dat mensen een brandveilig huishouden runnen. Wel kan de brandweer mensen helpen de juiste maatregelen te nemen om hun huis brandveilig te maken en de gevolgen van brand te beperken, mocht het onverhoopt toch misgaan.

Eenvoudige maatregelen
Woningbrand zit hem vaak in de kleine dingen: te veel stekkerdozen aan elkaar gekoppeld, een rommelige meterkast, een niet regelmatig gecontroleerde CV-ketel of het niet schoonmaken van het filter van de wasdroger. Gelukkig betekent dat ook dat met vrij eenvoudige maatregelen een hoop ellende kan worden voorkomen.

To-Do-lijst
Met de Woningcheck-app voor smartphone en tablet heeft iedereen in een handomdraai de kwetsbaarheden in het huis op een rij gezet. De app neemt gebruikers kamer voor kamer mee door de woning. In elke ruimte wordt een aantal vragen gesteld. Aan de hand van foto's, video's en korte tekstfragmenten krijgt de gebruiker uitgelegd hoe brand kan ontstaan en wat hij/zij zelf kan doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Zijn alle ruimten doorlopen, dan kan de gebruiker zijn of haar persoonlijke To-Do-lijst bekijken. Deze lijst bevat tips om de woning (nog) brandveiliger te maken.

Deel deze informatie via:

Nieuws