Al in 7 gemeenten het geboortekoffertje uitgereikt

Als kersverse ouders heb je er opeens een hele verantwoordelijkheid bij. Je kleine kindje beschermen tegen brand is er daar een van. Brandweer Gelderland-Zuid helpt jonge ouders in onze regio op weg met praktische tips op het gebied van brandveiligheid. In het kader van de brandpreventieweken gingen zij met de burgemeester mee op kraamvisite met de boodschap ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’.

In gemeente Geldermalsen, Culemborg, Neder-Betuwe, Heumen, Berg en Dal, Beuningen en Wijchen zijn de burgemeesters al op kraamvisite geweest bij de eerstgeborene in oktober in hun gemeente. Ze reikten samen met de brandweer het geboortekoffertje uit met daarin een rookmelder, voorlichtingsmateriaal en een brandweerromper. De brandweer gaf ter plekke praktische tips om hun huis brandveilig te maken en te houden.

Zo ook brandweerman Wiljan Gerritzen aan de kersverse ouders van tweeling Max en Nicky in Nederasselt:
‘Vaak laten jonge ouders de tussendeuren open om hun kinderen te kunnen horen. Toch is het veiliger om de tussendeuren te sluiten, want dan in het geval van brand kunnen het vuur en de rook zich minder snel verspreiden. Het is dus verstandiger om de babyfoon te gebruiken.’

Baby Isabeau in Culemborg.jpg

Kesteren baby Jenieke.jpg

Beuningen baby Hanna2.JPG

Tweeling Max en Nicky gemeente Heumen2.jpg

Ook in gemeente Buren, Nijmegen en Lingewaal gaan de burgemeesters nog op pad met de brandweer richting jonge ouders. In de gemeentes West Maas en Waal, Druten en Neerijnen wachten ze nog op de eerste baby van oktober om een bezoek aan te kunnen brengen!

Ook weten hoe je jouw huis brandveilig kunt houden?
Volg de Veiligheidsregio op Facebook en X voor slimme tips op het gebied van brandveiligheid!

Nieuws