45-jarig jubileum van Nederlands oudste repressief actieve brandweerman

Maasbommel, 21 januari 1977. Het College van de gemeente Appeltern heeft besloten Gerard van Dijk met ingang van 1 februari 1977 te benoemen tot lid van de vrijwillige brandweer der gemeente Appeltern.

Dit was gisteren exact 45 jaar geleden en dat konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Eind vorig jaar werden de plannen gesmeed voor deze dag. Terwijl Gerard dacht dat zijn korpsleden die avond bij hem op het erf een THV-oefening zou komen uitvoeren, zag het net na 19.00u blauw van de zwaailichten in zijn straat. Compleet verrast kwam Gerard naar buiten om te zien wat er toch aan de hand was.

Zijn familie, zijn korpsleden, de burgemeester en de pers waren naar zijn boerderij toegekomen om Gerard te verrassen en in het zonnetje/werklicht te zetten. Volledig verbouwereerd werd Gerard toegesproken door de burgemeester en werd hem de welverdiende medaille opgespeld.

Vervolgens werd nog even stil gestaan bij een ander mooi en bijzonder feit: Gerard is met een leeftijd van 72 jaar en 6 maanden de oudste actieve repressieve brandweerman van Nederland!

undefined

Nieuws