16 juni 2018: Herdenking omgekomen brandweermensen

Het zit brandweermensen in hun genen, het redden van mensenlevens en zich inzetten voor de samenleving. Hoewel er veel wordt gedaan aan veilig werken, blijft ons vak risico’s kennen. Dat wordt altijd pijnlijk duidelijk bij berichten over omgekomen brandweermensen. Ook dit jaar staan wij weer stil bij het verlies van onze collega’s. Bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem vindt op zaterdag 16 juni een herdenking voor genodigden plaats.

Ieder jaar komen zo’n 150 nabestaanden en directe collega’s op de derde zaterdag in juni bijeen in Arnhem om het verlies te delen en de herinnering aan onze omgekomen brandweercollega’s levend te houden. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om de pijn uit het verleden te delen en we laten de verhalen van onze omgekomen brandweercollega’s weerklinken. Maar niet alleen in Arnhem worden de omgekomen collega’s herdacht. Overal in het land staan korpsen stil bij het verlies.

Het Nationaal Brandweermonument 
Bij het brandweermonument in Arnhem vindt jaarlijks een herdenking voor zo’n 150 nabestaanden en directe collega’s plaats. Naast het nationale monument heeft de kunstenaar ook een ereteken met water ontwikkeld. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken. Tijdens de nationale herdenking wordt om 13.00 uur het ereteken in werking stelt.

eretekent 2017 Culemborg Susanna Leidelmeyer.jpg

Nieuws