Werkbezoek minister Grapperhaus: “Trots op de samenwerking”

Woensdagmiddag bracht minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid een werkbezoek aan de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. In het twee uur durende bezoek liet hij zich met nadruk informeren over de crisisorganisatie van de veiligheidsregio en de aanpak van corona en ging hij in gesprek met medewerkers die werkzaam zijn op het Regionaal Crisiscentrum in het hoofdkantoor van de regio.

Na een kort introducerend gesprek met de directie en de voorzitter van de veiligheidsregio, Burgemeester Bruls, werden de gasten door Operationeel Leider Peter Kramer meegenomen in de aanpak van de corona-crisis in Gelderland-Zuid. In die aanpak is een intensieve samenwerking tussen veiligheidsregio (brandweer, ambulance, GHOR), gemeenten, politie en defensie een must. Daarnaast ging het gesprek de anderhalf-meter-samenleving en hoe we dit de komende periode nog gaan volhouden.

werkbezoek.png

De praktijk
De minister nam daarna ruim de tijd om in gesprek te gaan met medewerkers die vanuit die verschillende disciplines volop meedraaien in de crisisorganisatie. Vanuit het Regionaal Crisiscentrum in Nijmegen worden vooral taken regionaal gecoördineerd waarbij de nadruk ligt op ‘bevolkingszorg’ - waarin vele collega’s van alle betrokken gemeenten samenwerken - ,  de samenwerking tussen verschillende geneeskundige hulpdiensten en de kolom (crisis)communicatie.

 “Goed om te zien dat deze crisis de samenwerking nog meer versterkt in deze regio. En ook dat er door voorlichting volop wordt ingespeeld op het naderende Paasweekend. Een noodzaak, om ook de komende tijd de anderhalf-meter-samenleving in stand te houden”, aldus de minister.

 

Aansluitend bezocht de Minister nog een delegatie van politiemensen uit Gelderland-Zuid, die hem informeerden over het aspect ‘handhaving’ in deze moeilijke tijden.

Het verrassingsbezoek van de minister werd zeer gewaardeerd door medewerkers van de crisisorganisatie en politie.

 

Deel deze informatie via:

Nieuws