Vanaf vandaag nieuwe ambulanceuniformen in Gelderland-Zuid

Na een lang traject en een zorgvuldige draagproef is het vandaag zo ver: de ambulancemedewerkers in Gelderland-Zuid dragen vanaf vandaag het nieuwe uniform! Je ziet ons dus niet meer in het gele uniform, maar in de vernieuwde blauwe ambulancekleding. 

nieuwe ambulancekleding

Herkenbaarheid & comfort
Na 15 jaar dezelfde kleding was het tijd voor vernieuwing. De oude ambulancekleding heeft de afgelopen jaren aan herkenbaarheid ingeboet. Steeds meer sectoren gebruikten de kleur geel en groen in hun uniform. Daarnaast was het comfort van de uniformen toe aan verbetering. Een betere pasvorm voor vrouwelijke collega’s bleek ook een wens. 

Een nieuwe kleur
In het verleden is de kleur geel gekozen voor de herkenbaarheid en zichtbaarheid. De realiteit is dat de ambulancezorgprofessionals vaker binnen zorg verlenen dan dat zij langs de snelweg staan. De kleuren van het nieuwe uniform zijn rustgevender en de vormen zijn rond en vriendelijk, vertelt ontwerpster Karin Slegers. “De mensen komen ook in ouderenzorgcentra en daar moeten de bewoners niet meteen schrikken. Maar het is wel belangrijk autoriteit uit te stralen, daarom is er wel schoudervulling.”

Hetzelfde vak, een ander pak
Onze collega’s zien er tegenwoordig dus anders uit, maar de mensen in nieuwe kleding zijn nog steeds uw vertrouwde ambulancezorgverleners. Hetzelfde vak dus, in een ander pak. Onze collega’s zijn blij met hun nieuwe kleding. De nieuwe uniformen zijn beschermd en worden niet gedragen door professionals met een ander beroep behalve ambulancepersoneel. Op die manier zijn we beter herkenbaar. 

lossen ambukleding
De nieuwe kleding wordt geleverd op een van de ambulanceposten

Nieuws