Scholingsavond: 'Veilige feestjes: over zorg tijdens evenementen'

Op woensdag 15 mei organiseerde de Acute Zorgregio Oost een scholingsavond voor professionals in de acute zorg. Veiligheidsregio Gelderland-Zuid was hier vertegenwoordigd en gaf inzicht in welke rol de GHOR speelt in het veilig organiseren van evenementen.

Veilig evenementen organiseren
Theo Bronts nam namens de GHOR de deelnemers mee in de rol van GHOR als adviseur en coördinator van de geneeskundige inzet tijdens de vierdaagse marsen en feesten. Deelnemers werden uitgedaagd om mee te denken over mogelijke risico’s en incidentscenario’s tijdens dit evenement en wat dit voor hen betekende als professional.

Pinkpop en de 4DAAGSE
Gemeente Landgraaf presenteerde hun ervaringen met Pinkpop als groot evenementen en lichtte hun verantwoordelijkheden en taken rondom de evenementenveiligheid toe. Ook Stichting DE 4DAAGSE gaf een kijkje achter de schermen en gaf toelichting op hoe de Medische Dienst tijdens de wandelmarsen te werk gaat.

Het was een leerzame avond voor alle partijen. Met elkaars ervaringen en nieuwe inzichten op zak gaan we een zomer met veel veilig georganiseerde evenementen tegemoet!

Nieuws