Resultaten preventieve coronatests Fruitmasters en Vogelaar-Vredehof

De GGD Gelderland-Zuid testte deze week medewerkers van Fruitmasters in Geldermalsen en medewerkers van Vogelaar-Vredehof in Enspijk preventief op het coronavirus. Daaruit bleek op 5 juni 2020 dat bij beide bedrijven ongeveer 11% van de medewerkers positief testte op het coronavirus.

Resultaten
Bij Fruitmasters zijn in totaal 202 medewerkers getest. Dit zijn er meer dan de vooraf geplande 160 tests. Er is namelijk voor de zekerheid nog een steekproef op een andere afdeling genomen.
Bij Fruitmasters zijn er van de 202 geteste medewerkers, 23 positief getest (11,4%). Uit de extra steekproef kwamen geen positieve testen.

Bij het bedrijf Vogelaar-Vredehof zijn 104 mensen getest. Dit zijn alle 80 medewerkers en mensen die het bedrijf regelmatig beroepshalve bezoeken zoals chauffeurs. Bij dit bedrijf zijn van de 104 geteste mensen, er 11 positief getest (10,5%).

Maatregelen
Alle positief geteste mensen zijn direct in isolatie gegaan en hun huisgenoten in quarantaine. De GGD is ook bij deze groep direct gestart met het contactonderzoek.

De twee bedrijven continueren de aangescherpte maatregelen om corona te voorkomen.

De GGD is en blijft in nauw contact met de bedrijven om de situatie en ontwikkelingen te monitoren.

Aanleiding
Bij Fruitmasters en Vogelaar-Vredehof zijn eind vorige week besmettingen geconstateerd. Naar aanleiding hiervan zijn 31 medewerkers getest. Hiervan bleken 13 medewerkers besmet met het coronavirus. Dat was aanleiding om deze week meer personeel te testen. Deze medewerkers mochten wel naar hun werk, maar zij moesten daarbuiten thuis in quarantaine blijven. De medewerkers die negatief getest zijn mogen nu weer uit thuisquarantaine, behalve wanneer zij in huis wonen met iemand die positief getest is.

Nieuws