Patiënten erg tevreden over ambulancezorg

In 2022 deed het Nivel een onderzoek naar de ervaringen van patiënten in de ambulancezorg. Het Nivel is een kennisorganisatie die onderzoek doet naar de gezondheidszorg. In 2016 en 2019 deed het Nivel dit onderzoek ook. De patiënten van Ambulancezorg Gelderland-Zuid laten ook dit keer weer zien dat ze onze zorg van hoge kwaliteit vinden.

Hoge scores

Patiënten zijn gevraagd om een waarderingscijfer tussen de 0 en 10 te geven voor de zorg die zij hebben ontvangen. Hieronder de scores voor Ambulancezorg Gelderland-Zuid:

  • Planbare ambulancezorg: 9,18 (landelijk: 9,16)
  • Spoedeisende ambulancezorg: 9,26 (landelijk: 9,10)
  • Meldkamer ambulance: 8,64 (landelijk: 8,7)

Verbeterpunten

Die hogere scores zijn een mooi compliment voor ons werk. De patiënten hadden ook enkele verbeterpunten voor ons. Voor de planbare ambulancezorg geldt dat patiënten graag een concreter tijdstip willen weten van het vervoer of willen weten dat er geen duidelijk tijdstip is aan te geven. Daarnaast gaven patiënten aan dat het afronden van de zorg thuis nog beter kan. Voor de spoedeisende ambulancezorg gaven patiënten aan dat ze meer betrokken willen worden in de keuze voor een mobiel zorgconsult. Dat betekent dat de ambulance ter plaatse komt, eerste hulp verleent, maar een patiënt niet naar het ziekenhuis vervoert. 

Deel deze informatie via:

Nieuws