NL-Alert testbericht op 2 december

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Als u NL-Alert op uw telefoon heeft geïnstalleerd, ontvangt u een bericht bij een noodsituatie bij u in de buurt. Daarin staat wat er aan de hand is, waar dat is en wat u moet doen. 

Testen van NL-Alert
Twee keer per jaar ontvangt u bovendien een testbericht, zodat u weet dat uw telefoon goed staat ingesteld. Op maandag 2 december om 12.00 uur wordt het eerstvolgende testbericht verstuurd. Ook wordt het de test verstuurd naar digitale vertrekborden van het openbaar vervoer en digitale reclamezuilen.

1. NL-Alert goed ingesteld.jpg

Hoe stel ik NL-Alert in?
Sommige mobiele telefoons zijn bij aankoop al ingesteld op het ontvangen van NL-Alert. Anderen moet u zelf instellen. Het is heel eenvoudig, maar verschilt per telefoon.  Meer dan 70% van de Nederlanders heeft NL Alert geïnstalleerd op zijn of haar telefoon. Hoe meer mensen NL Alert hebben geïnstalleerd, hoe beter we met z’n allen reageren op een (dreigende) noodsituatie. Op NL-Alert instelhulp staat uitgelegd hoe u uw mobiel goed in kunt stellen.

Hoe werkt NL-Alert?
NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. Meer weten over NL-Alert? Lees dan hier verder.

Welke andere crisiscommunicatiekanalen gebruiken jullie als Veiligheidsregio Gelderland-Zuid?
Naast NL-Alert zetten wij ook X, Facebook en website www.crisisglz.nl in tijdens een noodsituatie. Bekijk hier het volledige overzicht

3. Crisiscommunicatiekanalen voor op Twitter.png (1)

Nieuws