GGD Gelderland-Zuid test preventief 240 medewerkers van twee fruitbedrijven op het Coronavirus

De GGD Gelderland-Zuid test preventief 160 medewerkers van Fruitmasters in Geldermalsen (totaal 600 medewerkers) en alle 80 medewerkers van Vogelaar-Vredehof in Enspijk op het coronavirus. Het gaat hierbij deels om arbeidsmigranten. De te testen medewerkers mogen wel naar hun werk, maar zij moeten daarbuiten thuis in quarantaine blijven, totdat is gebleken dat zij niet besmet zijn.

Bij Fruitmasters en Vogelaar-Vredehof zijn eind vorige week besmettingen geconstateerd. De GGD Gelderland-Zuid heeft bron- en contactonderzoek gedaan. Uit het bron- en contactonderzoek kwamen 31 nauwe contacten die mogelijk risico gelopen hebben en die getest zijn. Hiervan bleken 13 medewerkers besmet met het coronavirus. Na verder onderzoek bij de bedrijven lijkt de bron van de besmettingen duidelijk. De besmettingen hebben waarschijnlijk deels plaatsgevonden in een kantoorruimte bij elk van de twee bedrijven.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, Hubert Bruls: “De bedrijven hebben direct adequate maatregelen genomen; op het werk is de kans op besmetting zeer klein. Met de thuisquarantaine naast het werk willen we besmetting in het sociale verkeer voorkomen.”

Afhankelijk van de testresultaten onder de 240 medewerkers wordt bepaald of er verdergaande maatregelen nodig zijn. De betrokken medewerkers hebben dinsdag 2 juni een persoonlijke brief gekregen met daarin de instructie  tot thuisquarantaine naast het werk.

Nieuws