Geef elkaar de ruimte en blijf alert: actualisatie noodverordening Covid-19

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 29 mei 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze geldt vanaf maandag 1 juni 12.00. De aangekondigde versoepeling voor horeca, bioscopen, cultuur en het voortgezet onderwijs zijn hierin verwerkt.

Deze verdere versoepelingen zijn mogelijk omdat we de afgelopen weken met elkaar het coronavirus onder controle hebben weten te houden. Maar ook nu geldt dat deze positieve ontwikkelingen alleen een vervolg krijgen als we gezamenlijk onze verantwoordelijkheid blijven nemen. Vermijd dus drukte, respecteer de 1,5 meter, werk zoveel mogelijk thuis en was vaak je handen. En vergeet daarnaast niet om elkaar te helpen, ruimte te bieden en elkaar aan te spreken.

Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur zetten we de volgende stappen:

Samenkomst Het is weer toegestaan om met meerdere personen buiten en thuis af te spreken, mits er 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden.
Horeca Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni 12.00 uur binnen maximaal 30 gasten ontvangen en voor terrassen geldt geen maximum. De afspraak van 1,5 meter afstand geldt ook hier.
Cultuur Culturele instellingen en bioscopen mogen binnen in de zalen en in hun café/restaurant maximaal 30 personen ontvangen en musea mogen hun deuren weer openen.
OV In het openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro) is het dagen van een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Reis niet onnodig en mijd de spits.

Onderwijs
Op 2 juni gaan de middelbare scholen weer open. Het onderwijs wordt stapsgewijs opgestart en het voortgezet speciaal onderwijs kan weer geheel open. Leerlingen en leraren houden 1,5 meter afstand. Het basisonderwijs wordt vanaf 8 juni volledig hervat en het gedeeltelijk verbod op de openstelling van kinder- en buitenschoolse opvang komt te vervallen.

Voorzitter van de Veiligheidsregio Hubert Bruls: “We hebben de afgelopen periode echt bewezen dat we met elkaar verstandig omgaan met de versoepelingen. Mijn complimenten hiervoor en ik zie deze nieuwe fase dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Geef elkaar de ruimte, wees creatief en blijf alert.”

Ga voor de noodverordening naar www.crisisglz.nl/noodverordening

Deel deze informatie via:

Nieuws