Eerste maandag van april: sirenetest

Op de eerste maandag van de maand wordt de sirene getest. Dit is het Waarschuwings- en Alarmeringssysteem (WAS). De sirene wordt (gelukkig) bijna nooit ingezet.

Als er een ramp of crisis is in de regio, gebruikt de Veiligheidsregio een aantal kanalen om u als inwoner van informatie en handelingsperspectieven te voorzien. Het aantal middelen wordt afgestemd op de aard en omvang van het incident. Zo hebben we dus de mogelijkheid om de sirenes aan te zetten of een NL-Alert tekstbericht te verzenden naar uw mobiele telefoon om u te alarmeren. Daarnaast zetten we Twitter (@crisisglz) en Facebook in en kunnen we eventueel een speciale website (www.crisisglz.nl) 'aan' (online) zetten waarop u meer informatie en handelingsperspectieven kunt vinden.

Tot slot is Omroep Gelderland onze officiële calamiteitenzender. Dat betekent dat de Veiligheidsregio tijdens een ramp of crisis zendtijd heeft om korte berichten voor het publiek uit te zenden.

In de meeste gevallen blijft de voorlichting beperkt tot Twitter en Facebook en een woordvoerder die ter plaatse de media te woord staat.

Klik op deze link -> twitter.com/CrisisGLZ en volg ons op Twitter of klik op -> facebook.com/CrisisGLZ en volg ons op Facebook.

Nieuws