Brandweer Gelderland-Zuid vindt 1410 speurneuzen!

De Brandpreventieweken 2019 stonden in het teken van 'Brandweer zoekt speurneuzen'. In deze weken ging de brandweer op zoek naar speurneuzen van 9 tot 12 jaar oud die brandgevaren van het onveilig opladen van elektrische apparaten herkenden. En die speurneuzen hebben ze gevonden...

Zoeken naar speurneuzen tijdens gastlessen in groep 6

Ambassadeurs van Brandveilig Leven bezochten 44 basisscholen en gaven daar in 59 groepen 6 een gastles over het veilig opladen van elektrische apparaten. Tijdens die gastlessen vonden ze 1410 leerlingen die enthousiast aan de slag gingen met de online game en daar leerden over brandgevaren van onveilig opladen. Nu weten zij hoe ze hoe ze hun mobiele telefoon, tablet of hoverboard veilig kunnen opladen en kunnen ze dit ook aan hun ouders en grootouders uitleggen.

Overzicht regio BPW-1.png

Tips en trucs op sociale media

In oktober verschenen er ook veel tips en trucs over veilig opladen op de Facebookpagina van Brandweer Gelderland-Zuid. Zo konden niet alleen basisscholen iets leren over hoe elektrische apparaten veilig opgeladen worden, maar ook de rest van de regio kreeg zo handvatten voor het veilig opladen van hun mobiele telefoon, tablet of elektrische fiets. Ook werden 10 inwoners de winnaar van een telefoonhouder om hun mobiele telefoon zo op te kunnen laden dat deze de warmte goed kwijt kon. 

Winactie brandpreventieweken.jpg

Nieuws