Actualisatie noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 18 november 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze noodverordening gaat in op donderdag 19 november 2020.

Zoals dinsdagavond 17 november toegelicht door minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge, blijven we in een gedeeltelijke lockdown. Echter, doordat het aantal coronabesmettingen afneemt, vervallen de extra verzwarende maatregelen die sinds 4 november van kracht waren.

Dit betekent onder meer dat musea, theaters, zwembaden en pretparken na een sluiting van 2 weken weer open mogen. We mogen per dag weer maximaal 3 mensen thuis ontvangen en met maximaal 4 mensen in groepsverband buiten zijn. En ook sporten in groepslessen is weer mogelijk.

Evenementen blijven verboden en ook is de algehele sluiting van de horeca nog van kracht. Daarnaast luidt het dringende advies om tot medio januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij dat strikt noodzakelijk is. Het geheel aan maatregelen staat hier overzichtelijk weergegeven.

Belang van de basisregels
Tot slot blijven de basisregels belangrijk. Dit betekent: houd 1,5 meter afstand, vermijd drukke plekken, was regelmatig uw handen en draag een mondkapje daar waar het moet.

Klik hier voor de geactualiseerde noodverordening.

 

Nieuws