Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Tijdens de landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge op maandag 28 september zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Bekijk het nieuwsbericht naar aanleiding van de persconferentie op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/28/aangescherpte-maatregelen-om-de-verspreiding-van-het-virus-terug-te-dringen.

Update:

Tot woensdag 30 september 18:00 uur kunnen bioscopen en theaters in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hun programmering in onze regio doorzetten. Dit biedt ons de mogelijkheid om in de tussentijd te inventariseren welke gebouwen in onze regio van groot regionaal belang zijn en mogelijk in aanmerking kunnen komen voor een ontheffing op de bepaling dat in een ruimte binnen maximaal 30 personen aanwezig mogen zijn.

 

Deel deze informatie via:

Nieuws